"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Operaatio Gluteus Maximus

"If you don't pay attention to your own ass, no one else will."

Kesä on melkein ohi. Kuinka moni havahtui toukokuussa, että nyt olisi vielä päästävä "kesäkuntoon" bikinikaudeksi?? Moni meistä varmasti. Mutta kuinka moni pääsi tavoitteeseensa??? Haa, harvempi.
Eli nyt kannattaa aloittaa treenaaminen sitä bikinikuntoa kohti jo ensi kesää silmällä pitäen. Tai oikeastaan parempi sanoa että aloittaa treenaaminen lopun elämää silmällä pitäen.
Liikunnan ei pitäisi olla kausittaista vaan jatkuvaa, säännöllistä, siinä samassa kuin nukkuminen, syöminen tms. arkitoiminnot. Ihminen on luotu liikkumaan, toimimaan, käyttämään kehoa, miksi muuten meillä on kaksi jalkaa ja kaksi kättä. Rankkaa puhetta mutta totista totta. Nyt siis jokainen liikkeelle sieltä takaliston päältä ja tekemään jotain. Edes käymään kyykyssä sen 10 kertaa. Jos tämä hengästyttää ja tuntuu pahalta, niin liikuntaa on tarvetta lisätä huomattavasti ja tehdä siitä säännöllistä!!

Meillä jokaisella varmasti on kehossa "heikkolenkki". Joko se on enemmän "kosmeettinen haitta", emme ole tyytyväisiä vyotäröön, riesiin, pakaroihin tms, tai sitten ihan lihasheikkouden puolesta ongelmia aiheuttava kehonosa. Ainakin jälkimmäisen vaihtoehdon kohdalla on suositeltavaa tehdä asialle ehdottomasti jotain. Ja pian.
Oma "heikkolenkkini" on selkä. Sen olen jo tiedostanut vuosia ja myös tehnyt asialle jotain, minkä kautta olen saanut lihakset vahvemmiksi. Kivut ovat vähentyneet ja lihaksista on tullut tuomivampia.
Mutta "kosmeettinen ongelmani" on pakaralihakset ja siihen olenkin päättänyt tarttua todenteolla.
Julistettakoon siis Operaatio Gluteus Maximus alkamaan!

Operaation keskipiste: gluteus maximus eli iso pakaralihas.
Operaation tavoite on muokata pakaralihaksistoa kokonaisuudessaan, testaten erityyppisiä harjoituksia, jotka kohdistuvat pakaran seutuun ja sen ympärillä oleviin lihaksiin. Keho ei loppujen lopuksi olekaan mikään yksinkertaisuus, niin kuin moni uskaltaa olettaa. Jos haluaa raapaista pintaa syvemmältä, on tiedettävä mitä tehdä ja millä tavalla. Eikä sekään aina riitä, vaan on myös tunnettava oma keho ja miten se toimii.

Suuntasin tänään asiakastapaamiseni jälkeen pitkästä aikaa kuntosalille. Rehellisesti sanottuna, minun on äärimmäisen hankala motivoitua salilla treenaamiseen. Se ei vain ole minua varten enää kun tiedän että on muitakin vaihtoehtoja lihaksiston kunnossa pitoon ja vahvistukseen. Olen varmasti elämäni aikana viettänyt eri saleilla jo niin paljon aikaa, että alkaa riittää. Annetaan tilaa muille.
Mutta pakaralihaksiston haastamiseksi, olen päättänyt lisätä erilaisia liikkeitä osittain tehtäväksi kuntosalillakin, ja siitä aloitin tänään.

Alkulämmittely juoksumatolla n.10 min.

Kahvakuulalla yhden ja kahden käden etuheilautuksia (12kg ja 16kg).

Jumppapallolla seinää vasten kyykkyjä yhdellä ja kahdella jalalla. Lisäsin mukaan myöhemmin 8 kg kahvakuulan rintakehän edessä pidettäväksi.

Staattinen pito kyynärpäät ja varpaat maassa, oikean ja vasemman jalan nosto ja vienti sivulle vuoron perään.

Pieni palautus ja palauttavat venyttelyt koko keholle.

Kahvakuulalla yhden ja kahden käden etuheilautuksia (12kg ja 16kg)

Rautapenkin päälle nousu askeltaen vaihtaen ponnistusjalkaa vuoronperään. (HUIPPU!!!)

Staattinen pito kyynärpäät ja varpaat maassa ilman jalkojen liikettä.

Rautapenkin päälle hypyt tasajalkaa ja ponnistaen alas. (HUIPPU!!!)

Kahvakuulalla yhden ja kahden käden etuheilautuksia (12kg)

Kahvakuulalla sivukyykky puolta vaihtaen tullen kuulan kanssa niin alas lähelle maata kuin mahdollista (8kg).

Jalkaprässi vaakatasossa sekä yhdellä jalalla (30kg) että palautukset molemmilla jaloilla (60kg).

Loppupalauttelu juoksumatolla n. 5 min kevyttä hölkkää.

Tämä oli testi. En laskenut toistoja tai ottanut aikaa, vaan kuulostelin omaa kehoa ja sitä kuinka paljon se pystyy ottamaan vastaan tällä hetkellä. En suosittele tehtäväksi kenellekään ilman opastusta!!!!

Reidet ja pakarat huusivat hallelujaa, mutta nyt on hyvä olo :D. JES!!!!!

Keho tarvitsee ravintoa aina treenien jälkeen, joten on muistettava jonkinlaiset palautusateriat. Jos ei muuta, niin palautusjuomat tai rusinapähkinäsekoitus treenikassiin mukaan.


Pikainen iltapäiväateria.

Tästä on hyvä jatkaa päivää ja laittaa hyvä kiertämään!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti