"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Reisille menee...

Lupaava tsemppi kohti toukokuun alun puolimaratonia sai surullisen takaiskun eilen.
Uumoiltuani jo lauantaina oikean reiden oudohkoa olotilaa, päätin maanantaina marssia - niin hyvin kuin kykenin -  lääkärin vastaanotolle.
Aamuinen olotila pilates-tunnin ja kevyen lihastreenin jälkeen oli hetken aikaa hyvä mutta puoleen päivään mennessä kipu alkoi olla jo niin raju, että jouduin jo varomaan askelia työpaikkani jyrkissä portaissa. Oikea jalka tuntui niin raskaalta kokonaisuudessaan, että periaatteessa raahasin sitä mukanani. Lihaksista ei ollut enää nostamaan sitä ylös.
Kaikki alkoi viime torstaina spinning-tunnin jälkeen. Jotain tapahtui vihlaisevasti ja siitä eiliseen saakka kipu ei ainakaan ole hellittänyt, päinvastoin.
Lääkärin diagnoosi oli nelipäisen reisilihaksen kiinnityskohdan venähdys ja lääkkeinä lepo sekä resepti naprometiniä. Auts!
Eilisaamuinen lihastreeni pilates-tunnin jälkeen olisi pitänyt jättää väliin, kivut yltyivät ja jalka alkoi pikkuhiljaa puutua pohjetta myöten.
Nyt käyn suurta henkistä taistelua olotilastani ja siitä että hyvin todennäköisesti joudun jättämään 5.5. juostavan HCR:n väliin. Ja just kun olin saanut juoksun kulkemaan. Damn!!!
Tämä viikko näyttää paljon mihin suuntaan kiputilan ja epämukavuusalueen kanssa mennään.Nelipäinen reisilihas - m. quadriceps femoris on yhteisellä jänteellä sääriluun kyhmyyn kiinnittyvä neljän suuren reisilihaksen kokonaisuus. Siihen kuuluvat suora reisilihas - m. rectus femoris, ulompi reisilihas - m. vastus lateralis, keskimmäinen reisilihas m. vastus intermedius ja sisempi reisilihas - m. vastus medialis.

Nelipäinen reisilihas yleisesti ottaen on yllättävän altis rasitukselle, revähdyksille ja venähdyksille sen suuren koon ja pinnallisen sijainnin takia.
Tavallisimpia syitä lihaksen repeämiin tai venähdyksiin ovat väsynyt lihas - johon myönnän syyllistyneeni vime aikoina, lihasten epätasapaino, riittämätön palautuminen ja yleinen lihaskireys.
Suora reisilihas on näistä neljästä tärkein, ja siihen oma "vammanikin" tällä kertaa kohdistuu. Mutta kun kyse ei ole kovin suuresta asiasta, vain venähdyksestä omalla kohdallani, niin levolla ja tulehduskipulääkkeillä saan reiteni kuntoon suht nopealla aikavälillä.
Tämä viikko ollaan rasittamatta lihasta - ylävartalo treenit siis kunniaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti