"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

lauantai 14. huhtikuuta 2012

CROSSFIT rules BIG time!

Nyt on pakko hehkuttaa, ylistää ja huutaa täysillä YES! Niin mahtava treenisessio oli tänä aamuna.
Keho kävi niin kovilla kierroksilla, että just ja just sai hengityksen kulkemaan. Periksi ei voinut antaa ennen kuin kello piippasi, huohottaen ja niin tyytyväisenä. Olo oli kuin uudestisyntyneellä!
Minulla on ollut jo kauan työnalla päästä ihan kunnon tiloihin ja välineillä treenaamaan Crossfit-harjoittelua.


Kahvakuula itsessään ja pelkästään alkaa jo tuntua tylsältä, joten se on merkki siitä, että on aika katsastaa muita kehoa äärimmilleen haastavia treenimuotoja.
Crossfit ei ole aivan uusi juttu minulle, pääsin testaamaan sitä jo vuosia sitten ulkomailla asuessani, mutta Suomeen kun kaikki tulee jälkijunassa niin mahdollisuudet päästä taas sujahtamaan lajin pariin ovat auenneet vasta viimeisten vuosien aikana.
Jos Crossfit ei sano vielä mitään niin lajiin voit tutustua mm. TÄSTÄ linkistä. Youtubesta löytyy inspiroivia videopätkiä, joista kuka tahansa voi saada kicksejä käydä kokeilemassa laijia ja moni meistä "masokisteista" ja adrenaliini- ja endorfiiniaddikteista myös hurahtaa siihen.

Crossfitin säännöt yksinkertaisuudessaan.

Aamuihminen kun olen, niin treeniaika klo 9.00 sopi minulle paremmin kuin hyvin. Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsee CROSSFIT CENTRAL HELSINKI, jonne löytäminen epäselvien liikennejärjestelyiden ja rakennustyömaiden vuoksi oli alkuun aika haasteellista. Sain alkulämmittelyni jo siinä, kun seikkailin puolihölkkää pitkin ja poikin kunnes joku osasi neuvoa minut suureen betonipunkkeriin, jonka 6. kerrokseen juoksin maailman jyrkimmät kierreportaat viimeisillä minuuteilla.
Olikohan siinä jo ironinen viesti tulijoille, että jos et pysty nousemaan portaita ylös, niin olet ehkä väärässä paikassa??
En ollut onneksi ainoa joka tuli viime minuuteilla.
Paikka oli kaikkea muuta kuin viimeisen päälle siisti kuntokeskus, johon moni on tottunut. Mutta jos olisin sitä tullut hakemaan, niin olisin voinut mennä yhtä hyvin työpaikkani salille treenaamaan.
Tulin kuitenkin hakemaan pelkistettyä, karua raudan hajua ja tuntua, verenmakua ja kunnon hikeä. Ja sitä, että kukaan ei treenin jälkeen lähtisi kovin hehkeänä takaisin kotiin.
Meitä oli paikalla yhdeksän "wannabe" crossfitteriä tänä lauantaiaamuna ja koutsimme Ben piti pienen briiffin alkuun mitä crossfit pitää sisällään ja mitä tänään tulisimme tekemään.
Alkulämmittely piti sisällään hölkkää, polvennostoja, kyykkyjä, askelkyykkyjä, kaikki sen takia että keho heräisi, liikeradat avutuisivat ja lihakset olisivat valmiita vastaanottamaan tulevan rääkin.
Crossfitissä on kyse kokonaisvaltaisista liikkeistä, joita tehdään tietty toistomäärä kutakin liikettä tietyssä ajassa kierros kierrokselta. Välineinä ovat mm. oman kehon paino, kahvakuulat, levytangot, rekkitangot, boxit, renkaat, kuntopallo ja köydet. Auton tai traktorin renkaita, lekaa, aerobisia treeniosioita mm. perusjuoksua, porrasjuoksua, hyppynarulla hyppimistä tms. näkee myös. Voisiko sanoa että vain taivas on rajana mitä ja millä on mahdollista tehdä jotain.

Porukka valmistautuu koitokseen.

Meidän treeni koostui tänä aamuna perusasioista, joista oli hyvä nähdä kunkin mahdollisuudet edetä haasteellisimpiin treeniliikkeisiin.

12 x kyykky kahvakuulalla
8 x burbee (yhdistelmäliike hypyillä ja punnerruksilla)
6 x jalkakiipeily seinää vasten

aikaa 8 min ja niin monta kierrosta kuin kukin ehtii oman kunnon mukaan. Taisin pudota kierroksissa kärryiltä mutta omien laskujen mukaan niitä tuli viisi ja olo oli kaikkensa antanut.

Päivän treeni.


Loppuaika hyödynnettiin muiden mahdollisten liikkeiden läpikäyntiin kuten esim. leuanvetoihin, renkaisiin yms.
Ei ole kyllä vähään aikaan ollut niin hyvä olo treenien jälkeen joten suosittelen!!!!!

Rekkitankoja, box-hypyille laatikoita yms.


3 kommenttia:

 1. Kas, sama treeni kun meidän viime lauantainen.

  Mutta tämä sali ja tämä treeni on mahtavaa. Tätä pitää harkita vakavissaan kunhan työkuvioiden osalta taas palaa maantieteellisesti samoille suunnille. =) Crossfit rules!

  VastaaPoista
 2. KYLLÄ!!!!! Ihan oikeasti mä oon niiiiiiin koukussa tähän. Tarttee mennä yhdessä joku kerta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's a date!

   Pitäis varmaan aktivoitua suorittamaan kurssikin.

   Poista