"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

maanantai 1. elokuuta 2011

Treenikausi alkaa, ja piste!

Ensimmäistä kertaa elämässäni taisin viettää kuukauden kesäloman. Se oli nautinto! Joka päivä oli hetkessä elämistä ja kaukana suorittamisesta. Ilman kelloa, ilman suunnitelmia. Päivä kerrallaan. Ihan huippua!!
Mutta kaikki hyvä päättyy aikanaan, niin myös kesäloma. Jonkun loppuminen on kuitenkin aina jonkun toisen alku. Ja tällä kertaa kyseessä on projekti nimeltä JUOKSEMINEN!!
Mitään uutta tämä ei ole, eikä periaatteessa myöskään mikään aloitus vaan jatkoa siihen mihin olen jäänyt. olen ollut nääs lomalla myös treenauksen suhteen :D
Toki sitä lomallakin on tullut liikuttua; pitkiä kävelylenkkejä, uintia, heilutellut kuulaa laiturinnokassa ja soutanut veneellä niin pirusti että kämmenet on rakoilla edelleen. Mutta mitään systematiikkaa tässä ei ole ollut, eikä lomalla tarvitsekaan olla. Lomalla ollaan impulsiivisia ja tartutaan vaikka golf-mailaan hetken mielijohteesta. Näin myös tein!!
Mutta nyt, loma loppui ja on taas aika palata arkeen. Tehdä tilannekatsaus omasta hyvinvoinnista ja tavoitteista. Niitä minulla on aina ollut, ja olen innolla lähtenyt metsästämään milloin mitäkin.

Tavoitteenani on siis oman juoksukuntoni parantaminen, tai oikeastaan sen maksimointi. Siinä ohella ajattelin "tutkimusmielessä" testata mihin tämä "kovia kokenut" keho vielä pystyy,  miten lihakset muokkautuu ja millä tavalla aerobinen kunto nousee eri treenimuodoilla. Millekään ihmedieetille en ryhdy vaan otan enemmänkin fyysisyyden kehittämisen tärkeimmäksi tavoitteeksi. Ruokapuoli tulee mukaan siinä että se on monipuolista ja terveellistä, kaikkea syödään mutta kohtuudella.

Treenikausi alkoi poikkeuksellisesti lihaskunnolla ja KAHVAKUULA-tunnilla. Ohjaajana sitä ei ihan samalla tavalla saa tunnista irti kaikkea, mutta loman jälkeen tälläkin sai kehon hyvin käyntiin.

(Kahvakuula-treenaus on ihan parasta lihaskuntoa!!! Toimii joka lähtöön.)

30 min toiminnallista, koko kehoa kuormittavaa treeniä kahvakuulalla 8kg ja 12kg (aloittelijat 4-8kg))
15 min core-treeniä oman kehon painolla
15 min venyttelyt tärkeimmille lihasryhmille

Tämä 10kg kuula liikkui lomalla mukanani matkalaukussa. Can't live without!


Huomenna sitten korkataan juoksukausi ja katsotaan kuinka keveästi se tossu nousee :D

Ai että elämä on sitten kivaa!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti