"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

maanantai 22. elokuuta 2011

Mind matters.

Kelloni soi tänä aamuna klo 5.27. Ai, miksi 27? Se vaan nyt sattuu olemaan lempparinumeroni, eli ei siis suurta merkitystä itse heräämiseen. Olisin hyvin voinut laittaa herätyksen klo 5.30, mutta halusin varastaa tästä maanantai-aamusta ne kolme minuuttia ja nauttia rauhallisesta aamukahvista sen 3 minuuttia kauemmin.
Taaskaan, ei sen suurempaa merkitystä.

Suurin merkitys oli se, että maanantai-aamuni alkoi niin aikaisin, eikä se tehnyt edes tiukkaa. Minulla oli hyvin aikaa tehdä aamutoimet ja herättää sitten muu porukka. Mietin siinä samalla että kuinka olikaan ihanaa, kun ei ollut minuuttiaikataulu, ei tarvinut hoputtaa lasta kiireellä vessaan, pukemaan, harjaamaan hiukset ja retuuttaa päiväkotiin henkihieverissä. Näitäkin aamuja on ollut. Paljon.

Tein valinnan herätä rauhassa, ja sillä todellakin oli vaikutusta koko päivän kulkuun. Sain ohjattua klo 7.30 aamuvirkuille rauhallisen, mutta energisoivan pilates-tunnin. Se oli aivan mahtava herätys päivään ja paras aloitus viikkoon. Rauhallisuus tuli mielentilasta ja siksi tunti olikin onnistunut ja nautinto. Normaalia aamustressiä ei tullut lainkaan, vaikka metrot myöhästelivät ja raitiovaunutkin tulivat miten sattuu. Maanantain tapaan.

Intoa puhkuen heiluttelin kahvakuulaa pari tuntia myöhemmin ja laitoin masokistisesti tunnilla olijat todenteolla töihin. Olin saanut aamun stressittömyydestä valtavasti energiaa ja keho ilman stressiä oli kuin lentoon lähdössä.

Flying high.

Mielentilalla on siis suuri vaikutus ympäröivään maailmaamme. Mutta mikä parasta, voimme paljon itse vaikuttaa siihen erilaisilla valinnoilla. Joka ikinen aamu.
Jos valitsemme aloittaa päivän kiireessä ja viime hetken heräämisella, niin monesti koko päivä menee siihen, että keräilemme yhä itseämme vielä sängyn pohjalta iltapäivälläkin. On siis vaihtoehtoja eli TAKE IT EASY :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti