"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

tiistai 2. elokuuta 2011

Hikipisaroita ja nesteytystä.

Joku viisas on joskus sanonut seuraavaa:

" Your run is as strong as your core muscles."

Tämä pitää niin paikkaansa! Tunsin lauseen sanat tänään heittäessäni sen lupaamani juoksulenkin. Keskivartalo ei ollut ihan toivotulla tavalla mukana vaan alaselän kireys aiheutti epämukavaa olotilaa ja tunsin kuinka jännitin vääriä lihaksia enkä saanut normaaliin tapaan kevyttä, rullaavaa askellusta mukaan. Aamun selkärangan rullauksetkaan eivät tuottaneet tulosta mutta kaikesta huolimatta nautin silti lenkistä, auringosta ja hyvästä musiikista korvilla.

Juoksu ei ole aina juhlaa, ja kun se ei ole sitä, niin juuri silloin moni heittää ne lenkkitossut nurkkaan ja toteaa "ei musta ole tähän". Moni asia elämässä ei onnistu ekalla kerralla vaan asioiden eteen on tehtävä töitä. Kunto ei nouse hetkessä eikä "madonna-käsiä" saa muutaman hauis-ojentajatreenin jälkeen. Ja meillähän on tarkoitus mennä kokoajan eteenpäin, kehittyä ja kasvaa. Jos saisimme kaikki haluamamme just nyt, niin mitä tekisimmekään lopun elämämme? Mahtaisi olla tylsää.

Motivaatio on kaiken lähtökohta. Sen ympärille on hyvä rakentaa jotain pysyvää. Jos motivaatiota ei ole, niin helposti luovuttaa ennen kuin on aloittanutkaan.

Eli pieni epämukava olotila ei menoa haittaa. Jos on motivoitunut tekemään jotain niin kynnys kipuun ja särkyyn kasvaa, terveen maalaisjärjen rajoissa kuitenkin.

Otin tämän päivän lenkin enemmän palauttavana, sillä eilisen kahvakuula-treenin jälkeen lihakset olivat hiukan hellänä. Siitä johtui myös alaselän jäykkyys. Sitä se tauko teettää, joten pitää muistaa antaa keholle aikaa tottua taas "loman jälkeiseen elämään".
Sykemittaria en ottanut mukaan vaan lähdin ihan kehoa kuunnellen liikkeelle. Joskus sekin tekee hyvää. Kevyen aloituksen jälkeen lisäsin hiukan vauhtia ja pidin sen suht tasaisena loppuun saakka. Halusin nauttia fiiliksesta, kuunnella lihaksia ja tunnustella mielentilaa hengityksen kautta. En halunnut suorittaa juoksua vaan keskittyä itseasiaan, kehon ja mielen tasapainoon. Onnistuin!

Lämpimällä ilmalla jaksamisen edellytys on nesteytys. Kokemuksista viisastuneena tiesin napata mukaan "juoksupulloni", jonka kanssa on oikeastaan hyvä juosta keskellä olevan kädensijan ansiosta. Moni vastaantuleva juoksija katsoi pulloa janoisen näköisenä. Eikä ihmekään tällä ilmalla.

Drinking & running. It works!
Lenkin loppuvaiheessa kävin vielä vetäisemässä kymmenisen kertaa jyrkän kallion rinteen ylös alas tunteakseni olevani elossa. Jo väsyneillä lihaksilla se on haaste mutta halusin ottaa haasteen vastaan.
Mikäs siinä sitten oli venytellessä auringon alla lämpimällä kalliolla hetken aikaa rauhoittuen. Nämä on niitä hetkiä, jotka mielellään säilöisi pulloon ja tarpeen tullen hörppäisi kulauksen.

Ihanuutta!!! <3

‎"Inspire yourself and others will be inspired. Motivate yourself and others will be motivated. Develop yourself and others will start to develop themselves. Be an example first and then the world changes around you." - Author Unknown

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti