"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Signaalien soidessa paina jarrua!

Viikkoa vierähtänyt jo melkein puoleen. Huomaamatta.
Sitä on soudettu. Poljettu. Tehty lihaskuntoa. Venytetty ja vanutettu. Koutsattu ja saarnattu. On taas tullut tehtyä uusia oivalluksia. Havaittu uusia ilmiöitä. Opittu taas kolikon kääntöpuolta himpun verran tarkemmin.Maanantai-päivä oli poikkeuksien poikkeus kaikessa mahdollisessa muodossaan. Tein kaikkea mitä normaalisti en tee, ja sen sain tuntea illalla koko kehossani. Aamun klo 7.30 pilates sujui vielä normaalin kaavan mukaan, mutta siitä sitten päivä käännettiinkin päälaelleen.
SoutuCircuittia. Haastavia asiakastapaamisia. Spinning-tunti valtavalle ihmismassalle. Kaaduin sänkyyn jo klo 20 ja nukahdin. Olin aivan poikki.
Noin kaksitoista tuntia myöhemmin heräsin hämmentyneenä. Miten olin voinut nukkua melkein kellon ympäri??? En tee sitä melkein koskaan.
Samoilla sävelillä hypättiin tiistai-päivään. Ja kun illalla raahauduin yhdeksän aikoihin kotiin, olin valmis taas kääriytymään peiton sisään ja sulkemaan silmäni. Näin myös tein. Sen kummemmin ajattelematta.

Tänä keskiviikko-aamuna kehoni ja mieleni hälytyskellot olivat tilassa, jossa signaalit alkoivat soida. Ne pyysivät hidastamaan vauhtia. Kaksi päivää tukkaputkella saivat riittää tälle viikolle. Loppuviikon kieltäytyisin kaikesta ylimääräisestä. Itsekkäästi.
Istuin rauhassa kahvikuppini ääressä pohtien elämän älyttömyyttä, ja sitä kuinka moni päivästä toiseen "ajaa kehollaan ylinopeutta". Moni ei osaa edes pysähtyä. Ei ehkä edes tiedä missä jarrut ovat.
Näen päivittäin ihmisiä. jotka juoksevat tapaamisesta toiseen minuuttiaikataululla. Tai tulevat jumppaan viime hetkillä. Suorittamaan.
Olen joskus ollut yksi heistä. Ja maanantaina olin melkein taas yksi heistä.

Uusien tapojen oppiminen vaatii aikaa. Mitään ei muuteta hetkessä vaan puolesta vuodesta pariin vuoteen on todettu aivojen prosessoivan muutosta ennen kuin ajattelusta ja toiminnasta tulee automaattista, ja ne muuttuvat tietoisesta tiedostamattomaksi.

Tänään kohtelen itseäni hellemmällä kädellä, pysähdyn ajattelemaan ja priorisoin "carpe diem" ajatuksen.

Ja lupaan kertoa ensi kerralla mitä SoutuCircuit on.

Allaoleva video on hetken pysähtyminen, rauhoittuminen ja rentoutuminen. Pieni hetki itsellesi.

http://www.youtube.com/watch?v=RLGHUe1OxNU&feature=fvsr

Harmoniaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti