"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

torstai 22. syyskuuta 2011

Elämän hallintaa & ihmistuntemusta. Vol 1.

Mitä on elämän hallinta?

Joskus muistan puhuneeni luennollani näillä sanoilla ja muutama kärkäs vastalause ponnahti heti joukosta pystyyn. Hallinta koettiin liian negatiiviseksi ilmaukseksi positiiviselle asialle. Ja jos asiaa tarkemmin ajattelee niin sitähän se on. Mutta kielemme vain on niin "köyhä" ettei vastaavaa korvaavaa ilmaisua löydy vaikka kuinka miettisi pään puhki. Se joka sen keksii ja löytää, niin huikkausta tänne suuntaan. Kiitos.


Tässä siis huomaamme kuinka sanoilla, joita käytämme, on voimaa. Sanat joko lataavat meidät negatiivisesti tai positiivisesti, ja tästä "latausenergiasta" on kiinni miten otamme ne vastaan.

Joku kokee hallinta-sanan liian "kontrolloivaksi" - jos se kontrolli on juuri se asia, joista haluamme päästä eroon. Toisille taas hallinta tuo turvaa - jos elämä muuten on täyttä kaaosta ilman mitään punaista lankaa missään.

Työssäni olen oppinut tunnistamaan ihmisiä ja "ihmistyyppejä". Meistä jokainen paljastaa itsestään enemmän kuin haluaisimme, jatkuvasti. Tapa jolla kävelemme ovesta sisään. Tapa jolla tervehdimme. Tapa jolla puhuttelemme toisiamme, kertoo meistä paljon. Alitajuntaisesti viestimme ympäristöömme ahdistusta, surua, pahaa oloa mutta myös samalla tavalla onnellisuutta, iloa ja hyvän olon tunnetta. Jokainen tietää miltä näyttää ihminen, joka hymyillee suupielet korvissa. Tälläinen ihminen hehkuu niin vahvasti ettei sitä voi olla huomaamatta.

Voimme omalla kehon kielellä myös vaikuttaa olotilaamme ja mielialaamme. Ihminen on psykofyysinen olento kokonaisuudessaan ja jokaisella linkillä on yhteys toiseen. Aamun väsynyt olotila, maanantaimasennus tai muu vastaava tunnetila saattaa hetkessä muuttua hyväksi kun hengittää muutaman kerran syvään täysin keuhkoin, avaa rintakehän ja vie edessä olevat hartiat lysystä taakse ja kävelee ylväästi leuka pystyssä ulos ovesta päättäväisin mielin sen varjolla että hyvä päivä on tiedossa.
Tässä tilanteessa helposti alkaa itseään naurattamaan, ja nauruhan on se joka tekee keholle hyvää. Se rentouttaa, se lisää kehon hyvänolonhormonien määrää ja hymyssä suin saa matkata töihin muiden ajatellessa "mikäs tota nyt noin hymyilyttää?". Kannattaa siis kokeilla! Saatatte yllättyä reaktiosta, niin itsessänne kuin toisissakin.

"Whether you think you can or think you can't - you are right." - Henry Ford

Ihanaa loppuviikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti