"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

torstai 29. syyskuuta 2011

"Row row row your boat..."

Jotta elämä ei olisi ihan ulapalla seilaamista ilman airoja, on hyvä joskus myös treenata soutulihaksia. Siis koko kehoa!

Nimesin n. tunnin kestävän treenin SoutuCircuitiksi, koska pääosassa treenissä todellakin oli soutulaite. Viikonlopun jälkeen jostain kumman syystä olin saanut hartiani aivan jumiin, ja kun nyrkkeilysäkkiä ei ollut lähettyvillä, otin alleni soutulaitteen, johon en ollutkaan koskenut vuosiin.

Soutulaite antaa erinomaisen koko kehoa kuormittavan treenin. Sillä harjoitat sydäntä, keuhkoja ja koko verenkiertoelimistöä. Myös kehität ja ylläpidät jalkojen, pakaroiden, selän, vatsan, hartioiden ja käsivarsien lihaskuntoa.

2000 m alkulämppää.


10 minuutin kevyen soutulämmittelyn jälkeen otin kaverikseni 8 ja 12 kg:n kahvakuulat. 5 minuutin ajan herättelin lihaksia perus etuheilautuksilla ja kierroilla vaihtaen kuulaa kädestä toiseen, minkä jälkeen hyppäsin taas soutamaan. Tällä kertaa vain 5 minuuttia, mutta vauhtia oli melkein tuplasti alkuun verrattuna.
Sama 5 minuutin lihaskuntotreeni jatkui kahvakuulilla punnertaen eritasopunnerruksia ja tehden kyykkyjä käyttäen 2 x 8kg:n kuulia painoina "räkissä", rintakehän edessä.
Sieltä taas soutamaan samat 5 minuuttia reippaalla temmolla. Tässä vaiheessa olin jo hiestä niin märkä, että oli pakko käydä hakemassa kaappiin unohtunut pyyhe. Ja suoraan siitä takaisin lihaskuntoon.
Jännehyppyjä. Yhden jalan nousuja rautaportaalle. Istumaan nousuja 12kg:n kuulan kanssa ja loppuun vielä 5 minuutin palautus soutaen.

Siihen loppu.
MAHTAVAA TREENIÄ! Hartiaseudun jäykkyydestä ei ollut enää tietoakaan, tilalle oli tullut koko kehon treeniväsymys.
Kaloreita soudettaessa kuluu kiitettävästi, jos jaksaa pitää vaihtia yllä ja omaa oikean tekniikan, MUTTA suosittelen maltillista aloitusta. Parin minuutin sessioilla. Keho tarvitsee aikaa totutella uuteen treenimuotoon.

Allaoleva videopätkä näyttää hyvin lihakset, jotka aktivoituvat tehokkaasti soutulaitetta käytettäessä.

http://www.youtube.com/watch?v=xRnuCKvBw9M&feature=related

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti