"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

torstai 20. lokakuuta 2011

Piimäistä puhetta.

Muistan vuosia sitten käyttäneeni aktiivisesti piimää mm. treenien jälkeen palautusjuomana. Jostain syystä se oli jäänyt pitkäksi aikaa unholaan. Piimäpurkki kyllä löytyy tätäkin nykyä säännöllisesti jääkaapistamme, mutta sen tarkoitus ei ole ollut palautusjuomatarpeet, vaan äidin ja tyttären tykästyminen sen ihanaan happamuuteen. Ja hyvään oloon sen jälkeen.Eilen korviini osui kaupassa ollessa mainos, joka herätti taas kymmenen vuoden takaiseen. Piimähän on aivan loistava palautusjuoma!!! Niin on myös maitokin. Ja nyt kun on vielä moniin maito- ja piimälaatuihin lisätty extrana hiukan lisää proteiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia, niin miksei näitä kannattaisi hyödyntää.


Kalsium ja D-vitamiini yhdessä vahvistavat luita ja ehkäisevät osteoporoosia, ja siksi niiden riittävä saanti on ensisijaisen tärkeää esim. kasvuikäisille, raskaana oleville ja imettäville sekä ikääntyville. Myös aktiiviliikkujille, painoaan tarkkaileville ja laktovegetaristeille piimä sopii loistavasti. Hintansa puolesta se on huomattavasti edullisempi kuin kalliit palautusjuomat kaupoissa, sekä myös sisällöltään luonnollisempi, ravintorikkaampi ja vähäenergisempi. Piimässä on sopiva määrä proteiinia, kalsiumia ja B12-vitamiinia, joiden saanti monesti esim. kasvissyöjillä jää vajaaksi.Ja kun piimästä löytyy vielä erilaisia terveyttä edistäviä bakteereja pitääksemme yllä vastustuskykyämme ja yleistä hyvinvointiamme, niin jonkinlainen terveysjuomahan tämä on.Itse tykkään piimän mausta, ja juuri sen happamuuden takia. Se on vatsaystävällistä jo ensi kulauksella. Se jättää ruuansulatuskanavaan ihanan pehmeän olotilan, ja se olotila jatkuu pitkään.
Jos piimän happamuus kauhistuttaa, niin mukaan voi lisätä marjakeittoa, hedelmä- tai marjasoseita yms. mikä itselle maistuukaan parhaiten.

Ainoa hankaluus on vain se, että piimäpurkkia on hankala kuljetella mukana salille ja muihin paikkoihin, joten jos töissä tai kotona kaipaat nopeaa välipalaa tai palautusjuomaa, niin pidä piimäpurkki ja sen "höysteet" hollilla, ja valmista pikainen "hyvänolonjuoma" hetkessä. Koskaan ei saa olla niin kiire, etteikö pari minuuttia liikenisi omaan hyvinvointiin.

Nam nam!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti