"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Mars ylös. Ulos. Ja lenkille!


Muista tämä!

Aurinko. Ihanaa! Nukuin kymmeneen. Luksusta. Oli sunnuntai ja yhä vapaapäivä.
Eilinen päänsärky oli poissa. Mikä lie olikaan ollut, mutta heikoksi veti, kun mitään ei ollut saanut aikaan eikä juuri mitään ollut pystynyt tekemään. Paikallaanolo oli ollut paras lääke.
Mutta nyt oli uusi päivä. Olo kuin uudestisyntyneellä. Syy ehkä oli kymmenen tunnin yöunissa. Kehoni ilmiselvästi oli ollut vain ylipitkiä unia vailla.

Aikaa lukea. Istua rauhassa ja nauttia.
Rauhallinen aamukahvi hiljaisuudessa ja omassa rauhassa. Puhtaan pyykin tuoksu ja puhtaat lakanat. Hedelmiä. Pähkinöitä. Luonnon jogurttia aamupalaksi. Niin hyvää keholle.
Elämän pieniä iloja. Ja nautintoja.

Energiaa aamuun.
Ei aikataulua. Ei pakkoa tehdä mitään. Mutta mieli haikaili juoksemaan. Lenkkitossut huusivat jo eteisessä nimeäni ja lenkkivaatteet kävelivät melkein vastaan makuuhuoneen ovella. Syysilma kutsui raikkaudellaan. Sinne oli päästävä. Ja pian.
Selkärangan rullauksia.
Rintakehän avauksia.
Hiukan avaavia venytyksiä etureisille. Sekä takareisille.
Muutama lämmittelyliike 10 kg:n kahvakuulalla. Alaraajoille. Keskivartalolle. Ja hartioille.
Ja ei muuta kun menoksi.

Koskaan ei ole tarvinnut katua, että sidoin nauhani ja lähdin juoksemaan.
Kirpakka syysilma. Rullaava juoksuaskel. Energinen musiikki korvilla. Ihmisiä paljon liikkeellä. Lenkkeilijöitä. Kävelijöitä sauvoineen ja ilman. Jokaisella varmasti oli sama tavoite. Tehdä tästä sunnuntaista paras mahdollinen. Minun sunnuntai ainakin tuntui juuri siltä.

Mietin kehoni olotilaa jokaisella askeleella. Miltä missäkin tuntui. Hengitys oli rauhallinen ja tasainen, kuten oli juoksunikin. Tänään en juossut spurtteja, en hakenut mäkiä enkä hyppinyt portaita. En nostanut sykettäni kertaakaan tasolle, jossa hengästyminen tulisi mukaan kuvioihin. Pidin juoksuni tasaisena koko reippaan tunnin ajan ja nautin siitä.
Tämä oli rauhallinen sunnuntai. Kiireetön. Ilman verenmakua suussa. Joskus näinkin.

Jos joku vielä miettii juoksussa käytettäviä lihaksia, niin allaolevasta linkistä voi varmistaa, että varmasti tietää minne rasitus kohdistuu.

http://www.youtube.com/watch?v=MtjNEGhNK9o

Feeling GOOD always!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti