"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

torstai 27. lokakuuta 2011

Asenne kohdalleen tilanteessa kuin tilanteessa.

On päiviä, jolloin asiat eivät todellakaan mene putkeen. Silloin tekee helposti mieli kiroilla jokaiselle vastaantulijalle, haukkua syyttömät osapuolet ja käyttäytyä kuin olisi vain yksin, ainoana ihmisenä täällä maailmassa.

Tähän tapaan rämmittiin eilinen keskiviikko, joka meni juuri niin kuin EI ollut suunnitelmissa.

Aamu alkoi väsyneenä sängyn pohjalta, huonosti nukuttu yö takana lievän flunssan oireilun kourissa. Lihakset väsyneenä, niska jumissa ja muuta ei-niin mukavaa.
Siitä se sitten koko aamupäivä lähti vyöryämään väärään suuntaan. Metsästystä eilen illalla unohdettujen cd-levyjen perässä. Vihaisia kommentteja myyjälle, joka oli myynyt viallisen tuotteen eikä suostunut vaihtamaan sitä toimivaan, vaan passitti itse valmistajan pakeille.

Ravasin edes takaisin, turhaan, ja mikään ei tuntunut menevän eteenpäin. Olisin aivan yhtä hyvin voinut istua kotona luuri korvalla ja kuunnella samat tyhjät lupaukset asianomaisilta ja tehdä valitukset tietokoneella reklamaatiopalveluun.

Huomasin kuinka näinkin pienet asiat voivat saada verenpaineen kohoamaan, hermot kiristymään ja olon todella, todella vihaiseksi.

Se on vain hyväksyttävä, ettei aina asiat mene toivotulla tavalla. Tämä keskiviikko oli kaikkea muuta kuin suunniteltua, olisin voinut heittää kalenterinkin ikkunasta ulos, sillä mikään merkintä ei tälle päivälle pitänyt paikkansa.


Raastavan aamupäivän jälkeen istahdin vielä hetkeksi alas ennen iltapäivän ja illan töitä. Edessäni oli kuppi kahvia. Se rauhoitti.
Olisiko oloni ollut erilaisempi, jos olisin hengittänyt muutaman kerran syvempään ja laskenut kymmeneen? Tai vaikkapa sataan?? Ehkä.

Ja ehkä siksi, että vaikka emme pysty aina vaikuttamaan asioihin, joita ympärillämme tapahtuu, pystymme kuitenkin vaikuttamaan siihen, miten niihin suhtaudumme.

Noin 10% elämästämme on asioita, joille emme vain voi mitään. Mutta se loput 90% on mahdollista muokata haluamallamme tavalla. Suhtautuminen ja oikeanlainen asenne ratkaisee.

Tehdään tästä torstaista hyvä päivä. Asenne on kaikki kaikessa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti