"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

"Packed with potential"

Takana äärimmäisen mielenkiintoinen viikko oman henkisen kasvun suhteen. Havainnointia. Mietintää. Syvällistä pohdintaa. Monessa mielessä moni pala on taas loksahtanut kohdalleen elämän palapelissä.

Meillä jokaisella on oma aikamme. Emme voi ennustaa sen pituutta tai lyhyyttä, mutta jokainen hetki olisi muistettava elää kuin se olisi viimeinen. Jokainen päivä, jokainen tunti, jokainen minuutti on ainutlaatuinen. Sekuntiakaan emme saa takaisin.

Vuosien varrella olen huomannut tärkeän asian. Mitä paremmin olen itseäni oppinut tuntemaan, sen helpompi minun on ollut myös elää.
Jokainen hetki on oppimismahdollisuus itsellemme ja toisillemme. Miksi emme pitäisi silmiämme auki ja aistejamme hereillä?

Nykyisen työpaikkani henkilökunta "testattiin" Luontaisten Taipumusten Analyysillä keskiviikkona ja täytyy myöntää, että purkutilaisuudessa tulokset olivat hämmästyttävän oikeassa. Muinaiset psykologian uranuurtajat Jungit ja muut ovat osuneet asian ytimeen, he ovat todellakin olleet tietoisia ihmisen psyyken koukeroista uskomattoman oikealla tavalla. Niin mielenkiintoista!!!

Mitä paremmin tunnemme itseämme, sen paremmin pystymme myös ymmärtämään muita. Se helpottaa elämäämme niin perhepiirissä kuin työpaikoilla. Suvaitsevaisuus on opeteltavissa oli sitten taipumusta luontaisesti mihin tahansa.
Jokainen meistä omaa tietyt luontaiset ominaisuudet jo geeniperimän kautta. Ympäristö pystyy myös muokkaamaan käytöstämme ja luonteenpiirteitä, joten mikään ei loppujen lopuksi ole pysyvää, vaan kaikella on muuttuva tekijä.
Ja meillä itsellämme on se suurin valta kaikesta!!! Meillä jokaisella on mahdollisuus muuttaa itseämme toivomallamme tavalla, jos vain haluamme prosessiin ryhtyä.
Omat heikkouteni analyysin kautta eivät tulleet yllätyksenä, ja olenkin aloittanut jo viime keväisen burnoutin jälkeen luontaisten heikkouksieni vahvistamisen, esim. ei-sanomisen ja liiallisen kiltteyden poistamisen.
Eli unohtakaamme sanonta "olen sitä mitä olen" - jos emme ole itse tyytyväisiä omaan käyttäytymiseemme tai luontaisiin taipumuksiimme, niin miksi emme tekisi muutosta ja helpottaisi elämäämme. Mikään muu ei ole esteenä muutosprosessille kuin oma itsemme.

Meillä kaikilla on mahdollisuus olla sitä mitä haluamme!

Vaikka rakastan liikkumista, ihmisiä ja aktiivista työtäni, niin silti sisälläni asuu se pieni introvertti, joka haluaa toimia yksin, omassa rauhassa, jäsentää ajatuksiaan oman pään sisällä, oivaltaa elämää suurempia ideoita alitajunnan tasolla ja nähdä päiväunelmissaan visioita paremmasta huomisesta. Introvertti, joka haluaa istua osan päivästä sanojen ääressä, naputellen niitä lauseiksi, antaa niiden soljua sujuvasti, ja päästää luovuus valloilleen.

Luennolla istuminen oli pitkästä aikaa mahtavaa!

Täytyy myöntää, että olen valinnut työni oikein, seurannut sydämeni ääntä, intuitiivisesti tehnyt asioita, jotka ovat tuoneet minut pisteeseen, jossa olen nyt. En ole luopunut arvoistani rahan takia, vaan toteuttanut asioita, jotka ovat tehneet minut onnelliseksi.

Näin on hyvä olla ja elää. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti