"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

maanantai 12. joulukuuta 2011

Chi-pallot & pilates

Aamuheräämiset ovat rankkoja väsyneenä. Ulkona on synkkää ja pimeää, vettä tulee kaatamalla, valkoisista hangista ei ole tietoakaan, vaikka ollaan melkein jo joulukuun puolessa välissä.
Maanantaiaamut ovat aikaisia aamuja, latautuminen ja valmistautuminen niihin alkaa jo edellisenä iltana jättämällä herätyskello (ts. puhelin) niin kauas sängystä, että on pakko nousta ylös sammuttamaan se. Ei torkkunappulaa, ei armoa, vaan suoraan suihkuun heräämään klo 5.27.
Flunssaisten viikkojen jälkeen, olo alkaa pikkuhiljaa olla parempaan päin. Nenä ei ole enää tukossa ja äänikin aikaa kuulostaa jo suht normaalilta, vaikka vielä lauantaina ääneni ei kestänyt kovin kauaa puhetta ja nenäliinoja kertyi ympärille vielä kasoittain.
Kiitos raakojen sipulien ja lämpimän hunajateen, alan olla takaisin teräkunnossa!

Maanantaiaamun avaus pilateksen parissa alkaa minulle olla jo jonkinlainen henkireikä. 45 minuutin mittainen tunti klo 7.30 antaa viikolle parhaan mahdollisen startin. Eikä siinä kaikki.
Olen jo pitkän aikaa hyödyntänyt pilates-tunneillani chi-palloja, joiden aromaterapeuttiset vaikutukset stimuloivat aivojen sensoreita eri tasoilla.
Aromapalloiksikin kutsuttujen pienten pallojen tuoksu energisöi tai rauhoittaa. Pallon väri valitaan tuoksun perusteella oman sen hetkisen mielialan mukaan.

Keltainen pallo tuoksuu sitruunalta, ja se tasaa tunteita ja luo rauhaa.

Oranssi pallo tuoksuu appelsiinilta, ja se luo itsevarmuutta ja elämänmyönteisyyttä.

Vihreä pallo tuoksuu kurjenpolvelta, ja se poistaa ärtymystä ja rakentaa harmoniaa.

Lila pallo tuoksuu laventelilta, ja se rentouttaa ja herättää intuitiota.

Sininen pallo tuoksuu katajalta, ja se lievittää stressiä ja väsymystä, sekä luo motivaatiota.

Punainen pallo tuoksuu kanelilta, ja se luo energiaa, elinvoimaa, lämpöä ja intohimoa.

Muutamia mainitakseni.
Ja tunnin päälle vielä infrapunasaunan lämpö, puoli tuntia rentoutusta ja rauhaa. Olo koheni huomattavasti ja päivä lähti käyntiin energisesti. Hyvä minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti