"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Viikon alun SUPERtreenit!

"You gotta earn your body, every inch of your muscle, every moment of your well-being. There is no gain without pain, there is no real joy without hardwork. Love what you do and love it for you, just for you." -Heidi 


Viikko lähti käyntiin taas mielenkiintoisilla ahaa-elämyksillä. Kokemuksilla ja rajojen rikkomisilla. Hyvässä mielessä.
Polvi tuntui taas hyvältä ja maanantai-aamuna uskalsin jo kuormittaakin sitä. Olin suunnitellut vielä yhden lepopäivän, mutta mutta... Suunnitelmiin tuli muutos.
Extemporee sain tilaisuuden heittäytyä pilates-tuntini jälkeen jalkatreenien pariin ja täytyy sanoa, ettei se tarvitse kuin 20 minuutin toiminnallisen tehotreenin, ja se on siinä. Jalat olivat siinä kunnossa, että loppupäivä mentiin vapisevilla lihaksilla. Mutta hyvässä mielessä. Se oli SE tunne, joka pitäisi jokaisen hyvän treenin jälkeen tulla, tietääkseen, että lihaksia oli taas ärsytetty astetta rankemmin. Mukavuusalueelta oli poistuttu ja uusia hermotuksia löydetty. Jeeees!

Oli kahvakuulaa. Eri versioin.

Etuheilautus - Jalan nosto sivulle vuorotellen.

Haastava! Kahvakuulat "räkissä" rintakehän edessä, leveä haara siirtäen painoa puolelta toiselle.  Suosittelen alkuun opastusta ohjaajalta.

Hyppyjä ponnistaen maasta, painoilla ja ilman. Eri versioin.

Eritasopunnerruksia.

Ja kolmekymmentä "burpeeta" eli yhdistelmäliikettä, joka vei viimeisetkin mehut koko kropasta.
(klikkaa allaoleva linkki, jossa "burpee" esitellään paremmin)

http://www.youtube.com/watch?v=7MGljX4bbps

Mutta kaikkien näidenkin liikkeiden jälkeen uskon, että suurin tehokkuuden lisääjä oli se, että tein kaikki liikkeet ilman kenkiä!!
Paljain jaloin tai sukat/tossut jalassa saamme tehokkaasti mukaan nekin lihakset, jotka normaalisti pysyvät aika passiivisena treenikengät jalassa. Kengillähän on tarkoitus tukea jalkaa ja vaimentaa iskuja. Joskus kuitenkin on hyvä tehdä toisin, ottaa treenikengät pois ja ärsyttää pienimmätkin lihakset aina jalkapohjasta alkaen. Tehoaa todella!!!

Suosittelen!

HUOM! Jos vähänkään epäilee omia kykyjään, niin alussa kannattaa käydä perusasiat läpi ammattitaitoisen ohjaajan kanssa välttääkseen väärää tekniikkaa ja loukkaantumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti