"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

maanantai 13. helmikuuta 2012

Rakennusprojekti.

Tähän aikaan vuodesta suurin osa ihmisistä alkaa heräillä talviuniltaan. Talven pimeys on kääntymässä voitonpuolelle, kun helmikuu kohtaa puolen välin. Toukokuuhun on enää yhtä pitkä matka kuin oli marraskuuhun. Olisi ihan hurraa-huutojen paikka! Jihuu:)
Vuoden alusta saakka minulla on ollut aivan mahtavia asiakkaita ohjattavana ja valmennettavana. Jokainen heistä on heittänyt omalla tavallaan haasteen kehään elämäntaparemontointia tai muita tavoitteita silmällä pitäen. Osa on jopa ollut hyvissä ajoin liikkeellä kesää ajatellen, ettei toukokuun viimeisellä viikolla menisi sormi suuhun, kun tarvitsisi niitä kesävaatteita alkaa päälle pukemaan, rantavarustuksesta puhumattakaan.
Olen pikkuhiljaa itsekin saavuttanut oman treeni-intoni viimeisen puolen vuoden aikana. On mahtava huomata kehittyvänsä taas tavalla, jota ei ole tapahtunut vuosiin.
Ohjaajana olemme ryhmäliikuntatunneilla asiakkaita varten, emme itseämme varten, joten pidemmän päälle pelkät ryhmäliikuntatunnit eivät vie meitä eteenpäin. Kehitystä tapahtuu tiettyyn pisteeseen saakka, mutta jos haluaa ihan oikeasti viedä kehon hyvinvointia, lihaskuntoa ja kestävyyttä parempaan ja vahvempaan suuntaan, niin on varattava aikaa harjoitella myös omalla vapaa-ajalla.
Oma kuntoni on ollut vuosia vain ja ainoastaan ryhmäliikuntatuntien varassa. Viime kevät pysäytti tajuamaan, että liikunnan määrällä ei saada mitään hyvää aikaan, jos ja kun laatu kärsii. Pakkotoistoa toistakymmentä tuntia viikossa ei tee enää hyvää keholle eikä myöskään mielelle.
Virheistä viisastuneena nautin taas omasta treenaamisesta ja järjestän sille aikaa. Kehoni on kuin pitkään paussilla ollut rakennusprojekti, joka on saanut taas uutta pontta alleen. Edellisen rakennuttajan mennessä konkurssiin, uusi, parempi, ja viisaampi on tullut tilalle. Tästä on hyvä jatkaa, kun keho alkaa olla taas voimissaan.Työn alla on alaraajojen muokkaus, koska niin reidet kuin pakarat ovat aina olleet kehossani ne "ongelma-alueet". Tarkoitan ongelma-alueilla sitä, että näille alueille kertyy ne pahimmat rasvakerrokseni ihan jo geeniperimänkin kautta. Vaikka lihaksia löytyy alaraajoista ihan riittämiin, niin pelkän spinning-pyörän selässä ja lenkkipoluilla keho ei muokkaannu niin kuin haluaisi. Tarvitaan "täsmätreeniä", joka kohdistuu lihaksiin, joita halutaan erityisesti muokata.

Projektin "Gluteus maximus" aloitin jo syksyllä 2011, mutta se ei saanut silloin ihan toivotulla tavalla tuulta purjeisiin. Kahvakuula, toiminnallisena harjoitteluna, vei minulta niin paljon energiaa, että täsmätreenit tietyille lihasryhmille jäivät hiukan vähemmälle.
Tämän vuoden alusta päätin jatkaa projektiani ja katsoa kuinka tehokkaasti 35-vuotiaan keho vielä muokkautuu.Tänään oli siis jalka&pakara-päivä. Rakastan kokeellisia harjoituksia, joiden kautta saan haastaa kehoani uudenlaisiin liikkeisiin. Jalkaprässi ei minua motivoi millään tavalla, paitsi yhdellä jalalla, joten jätetään nämä laitteet muille. Tankoa, tankoa. Levypainoja, levypainoja. Kyykkyä, kyykkyä, joka suuntaan, askeleilla ja ilman. Kahvakuulaa. Hyppyjä. Kaikkea sitä mikä melkein jopa sattuu.

Tästä on minun treenini tehty.

Ja lopuksi on hyvä aina muistaa venytellä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti