"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

perjantai 4. toukokuuta 2012

Kymmenen hyvää ja tärkeää.

Kun asiat tulevat eteen oikeaan aikaan, seurauksena on tavallisesti jotain positiivista ja eteenpäin vievää.
Vapun osuessa häiritsevästi melkein keskelle viikkoa, tynkäviikkoni on ollut kello kaulassa juoksemista ja työntäyteisiä päiviä aamusta iltaan. En ole juuri ehtinyt antaa aikaa hetkessä elämiseen, vaan olen suorittanut asioita tiukalla aikataululla.
Sain kahdelta hyvältä ystävältäni, Gialta ja Henricalta blogihaasteen tällä viikolla, ja täytyy sanoa että haaste tuli juuri oikeaan aikaan. Haaste pitää sisällään 10 onnen ja hyvän mielen asiaa.
Kyseisten asioiden listaaminen on minulle hyvinkin tuttua. Vuosi sitten tein tätä paljonkin rämpiessäni uupumuksen syövereissä. Positiivisten asioiden huomiointi ja listaaminen oli omalla kohdallani jopa välttämätöntä terapiaa, jonka kautta aloin nähdä taas metsän puilta ja tunnelin päässä valoa.
Kiireisen arjen keskellä, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakaan, ei aina ehdi pysähtyä ja katsoa elämää silmiin tässä ja nyt. Helposti sitä elää jo seuraavaa kalenterimerkintää tai miettii mites se ensi viikko. Onko tuttua? 
Mahtavaa kun on perjantai. Ihanaa kun on viikonloppu. Aivan huippua kun saa unohtaa ylimääräiset kalenterimerkinnät ja liialliset aikataulut.
On aika elää tässä hetkessä. Tässä käsillä olevassa olotilassa. Olla vaan, olematta mitään muuta kuin haluaa olla.


Jos ei uskalla kulkea kohti tuntematonta, ei koskaan saa selville omia rajojaan.Minun kymmenen listan kärki on seuraava:

1. Oleminen. Pikkuhiljaa olen pääsemässä siihen tilaan, että alan oppia kuinka on/off-nappi toimii suorittamisen suhteen. Olen oppinut off-nappulan käytön ja relaamaan. Mikä mahtava fiilis!

2. Tyttäreni. Tämä uskomattoman fiksu, kekseliäs, nokkela ja hauska ihmisen alku jaksaa aina yllättää. Hän elää täysillä juuri sitä käsilläolevaa hetkeä, oppii ja imee kuin pieni pesusieni kaiken ympärillään olevan ja heittää sen hauskaksi leikiksi. Miksi me aikuiset emme pysty siihen? Mitä meille tapahtuu??

3. Hyväksyminen. Olen oppinut iän myötä hyväksymään monia asioita niin itsestäni kuin myös muista ympärillä olevista ihmisistä. Mietin monesti kumpi on vaikeampaa; hyväksyä omat heikkoudet vaiko hyväksyä toisten erilaisuus?? Vastaus lienee oman heikkouden hyväksyminen.

4. Kesä. Kohta on kesä. Luonto syntyy uudelleen. Pukee kauniin verhon ylleen ja puhkeaa loistoonsa, värein, äänin, tuoksuin. Rakastan kesää enemmän kuin mitään muuta vuodenaikaa. Ainoa miinus siinä on vain se että se on niin lyhyt täällä Suomessa.

5. Perhe. Sain alkuviikosta kylään rakkaat vanhempani. Tyttäreni rakastaa isovanhempiaan, kaikkia heitä neljää, ja osaa kyllä pyörittää mummit ja papat pienen pikkurillinsä ympärille taidokkaasti. On silti ihana katsoa sitä sukupolvien välistä yhteisymmärrystä ja keskinäistä palvontaa.

6. Työ. Tärkeä asia. Niinkin tärkeä että ilman sitä moni asia voisi olla todella huonosti. Olen onnellinen työstäni, saan tehdä asioita jotka koen tärkeiksi, saan kokea, nähdä ja oppia joka päivä jotain uutta, ihmisiltä joita kohtaan. Saan kirjoittaa, kuvata, liikkua ja liikuttaa.

7. Lepo. Moni väittää unta ja nukkumista yliarvostetuksi mutta minun rehellinen mielipiteeni on että "bull shit". Lepo ja riittävät yöunet ovat ehdottomia. Pidän niitä suuressa arvossa jo ihan senkin takia että aina hyvin nukuttu yö ei ole itsestäänselvyys.

8. Haasteet. Otan niitä mielellään vastaan. Se on tapani kokeilla rajojani, oppia uusia asioita itsestäni ja muista. Se on tapani mennä elämässäni eteenpäin sillä en viihdy kovin kauaa liian tutulla "turvavyöhykkeellä".

9. Tasapaino. Kiteyttääkseni lyhykäisyydessään yhteen lauseeseen: elää elämää tavalla johon sydän vastaa hymyllä.

10. Liikunta. Tapa elää ja olla. Tuntea olevansa elossa jokaisella solulla. Nautintoa. Kehittymistä ja voittajafiiliksiä. Reisivamman ollessa päällä, pienikin hikoilu, kehon aktivointi ja sykkeen nousu tuntuu mahtavalta. En voi olla ilman! Tämä ei ole addiktio, vaan tämä on vain elämäntapa.

Mitkä ovat sinun 10 Hyvän mielen asiaa, jotka saavat sinussa aikaan onnen tunteen??

Heitän haasteen eteenpäin arvon kollegalleni Johannalle, jonka blogi on ehdottomasti lukemisen arvoinen.


Ei se ulkoinen olemus, vaan se sisäinen tuntemus.


Mahtavaa viikonloppua ja tsemppiä CityRunille osallistujille - olen hengessä mukana!!!!!

1 kommentti: