"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Lepopäivä ei ole lepopäivä ellei se ole ansaittu.

En ollut uskoa silmiäni, kun katsoin kelloa tänä aamuna. Yksitoista! Olin nukkunut 13 tuntia yhtä soittoa.
Takana kiireinen ja raskas viikko, joten ei ihmekään että uni oli maistunut.
Elimistö ottaa tavalla tai toisella omansa takaisin, jotta jaksaisi taas uudella energialla tulevaan viikkoon. On hyvä muistaa viikottain, että akkuja on ladattava säännöllisesti.
Lepo ja riittävä uni ovat tärkeitä asioita aktiiviliikkujalle. Treenien aikana annamme elimistölle ärsykkeitä, jotka vasta levossa muuttuvat voimaksi, nopeudeksi ja kestävyydeksi. Elimistö uusiutuu, kuona-aineet poistuvat ja energiaa varastoituu. Uni tekee hyvää myös aivojen palautumiselle, ajatukset kirkastuvat ja maailma näyttää heti valoisammalta hyvin nukutun yön jälkeen.

Viikkooni on mahtunut 3 tehokasta juoksutreeniä, pilatesta ja corea, sekä spinning- ja kahvakuula-tunti, unohtamatta 45 min syvävenyttelyä. Kolme lepopäivää ovat antaneet palautumisaikaa koko elimistölle, ja niiden ansiosta jokainen treeni on sujunut suunnitelmien mukaisesti.

Tämä päivä, sunnuntai, on tärkein lepopäivä kaikista. Tänään vain olen, rentoudun, unohdan kellon ja elän hetkessä. Juon iltapäiväkahvini rauhassa, tuijotan televisiosta hömppäsarjoja ja lueskelen lehtiä, jotka ovat jääneet lukematta kiireisen arjen keskellä.
Koskaan ei pitäisi olla niin kiire, etteikö olisi aikaa pysähtyä ja ottaa hetki itselleen.
Tärkeää muistaa myös:

- hyvä monipuolinen ravinto ja säännöllinen ruokailurytmi
- riittävä nesteytys (vettä!!!)
- hyvä loppuverryttely jokaisen treenikerran jälkeen

Ei asiat ole vaikeita ollenkaan, jos uskaltaa ottaa itseään niskasta kiinni:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti