"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

maanantai 9. tammikuuta 2012

Juosten olet nopeammin perillä.

Viikko on hyvä aloittaa asioilla, jotka vetävät naaman hymyyn, saavat sydämen sykkimään ja energian virtaamaan kehon joka solussa.
Viikko on siis hyvä aloittaa JUOKSEMALLA. Päästää hiki irti, tyhjentää pää antaen tilaa uusille positiivisille asioille ja haastaa itsensä uusilla mittasuhteilla. Minunlainen maanantai!Alkuvuosi on hyvin monille uusien motivointikeinojen aikaa ja katsastelua eteenpäin uusien mahdollisuuksien ja haasteiden osalta.
Vaikka eläisi kuinka päivän kerrallaan, niin silti on katsottava elämää myös tulevaisuuten, asetettava tavoitteita, joita kohti kulkea. Tavoitteet ovat valopilkkuja arjen kiireessä, voimanlähteitä vaikeuksien keskellä ja eteenpäin vieviä motivaattoreita tiukan paikan tullen.
Minulle vuosi 2012 tulee olemaan juoksun vuosi, olen päättänyt sen jo aikaa sitten. Harjoittelukauteni alkoi viikko sitten, kun korkkasin juoksumattotreenit ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella. Juoksumatto ei ole parhain mahdollinen kaverini, mutta siitäkin oppii tykkäämään, kun tiedostaa sen vievän aina piirun verran lähemmäksi päämääriä.

Mitä juoksukilpailuihin tulee, niin aion osallistua mahdollisimman moneen matkan varrella, en siksi että haluaisin voittaa, vaan siksi että haluan motivoida itseäni niiden kautta.

Miksi siis juosta?

Juoksu on äärimmäisen intensiivistä liikunta, joka kohottaa kestävyyskuntoa tehokkaalla tavalla. Juoksu kehittää myös tehokkaasti sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa ja kasvattaa erityisesti alaraajojen lihaskestävyyttä. Konttorirotille juoksu on vastapainoa kehon ryhti- ja liikelihaksiston kunnossa pitoon.

Aloittelevana juoksijana kannattaa huomioida, että juoksu rasittaa kehoa paljon, varsinkin alkuun ennen kuin lihakset, luut ja nivelet tottuvat tärähtävään askeleeseen ja hapenottokyky pääsee mukaan tasaiseen rullaavaan työskentelyyn.
Rasitusvammat ovat hyvin yleisiä aloittelijoilla, ja siksi kannattaakin lähteä maltilla liikkeelle ettei koko juoksuharrastus päättyisi ennen kuin on edes alkanutkaan. Yhdistäen kevyttä hölkkää ja kävelyä, sillä pääsee hyvin alkuun.

"Jos on päättänyt, ja usko omiin kykyihin on luja, niin mikään este edessä ei ole liian suuri ylitettäväksi."
JUST RUN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti