"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

tiistai 3. tammikuuta 2012

Juoksun vuosi.

Juoksu-harrastus on nostattanut päätään viime vuosien varrella aina vaan enenevässä määrin. Siitä on jo tullut jopa trendi. Kaupat pursuavat toinen toistaan ihanampia ja värikkäämpiä juoksuvermeitä ollakseen "cool" lenkkipolulla.
Itse olen juossut jos jonkinmoisilla college-housuilla tai verkkareissa ym. vuosien varrella. Kaikki on kelvannut, kunhan ne ovat näyttäneet suht inhimillisiltä päällä. Vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota vaatteisiin, niiden mukavuuteen, käytännöllisyyteen ja kestävyyteen.  Oli sitten kyse juoksusta tai mistä tahansa liikuntamuodosta, ei ole väärin olla "tekstiiliurheilija" jos se auttaa pitämään mukavuuden kautta motivaatiota yllä ja saavuttamaan parempia tuloksia.Minun vuosi 2012 on alkanut juoksun merkeissä. Eilen aamuna käytin vajaan tunnin luppoajan juoksumatolla hölkkäillen. Alla oli pilates-tunti, joten päivä pääsi käyntiin hyvällä startilla.
Tänään sain taas mahdollisuuden hypätä matolle, ja johan lähti. Aivan uskomattomalla tavalla lensin reippaan 30 min juoksumattotreeniin 9-11 kilometrin tuntivauhdilla eikä tuntunut missään. Mahtavan energisoiva musiikki korvilla siivitti tahtia vielä huippuunsa aina viime sekunneille saakka.
Ja kun juoksumatto ei ollut vielä riittävä, niin päätin käydä vielä heittelemässä painopalloja AbSolo-laitteessa kokonaisen 9 minuutin ajan. Näin saivat myös ylävartalo ja core-lihakset kyytiä hapotukseen saakka.
Ja kun nämäkään eivät vielä tuntuneet riittävän, niin kahvakuula tuli vielä viimeisenä apuun kyykkyhypyin, eritasopunnerruksin, heilautuksin ja rinnallevedoin.

Nyt voin sanoa että minulla on tyytyväinen olo, nautin jokaisesta väännöstä ja käännöstä, rutistuksesta ja hikipisarasta. Suorittaminen oli kaukana tästä kaikesta, tilalla oli ilo ja nautinto liikkua. Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti