"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Peruutuspeili.

Oletko koskaan miettinyt ihmisiä, jotka kulkevat ohitsesi tai tulevat vastaan päivittäin? Oletko koskaan miettinyt, että juuri jollain tietyllä ihmisellä on tarkoitus olla juuri siinä hetkessä, sinun kanssasi?
Absurdia ajattelua, mutta joskus tämä on silti niin totta.
Kuten jo edellisessä blogi-kirjoituksessani kirjoitin elämän olevan täynnä pienen pieniä tarinoita, joissa piilee ehkä jokin merkitys, opetus tai ahaa-elämys, niin toinen vaikuttava tapaus tuli vastaan torstaina.
Ei niinkään itse henkilö jättänyt lähtemätöntä jälkeä, vaan se mitä tämä henkilö yhdessä lauseessaan sanoi.
"Jos tuijottaa liian kauan peruutuspeiliin, niin tulee törmäys. Ja tätä moni ihminen ei elämässään ymmärrä."
Tämä lause on pyörinyt mielessäni torstaista lähtien lakkaamatta. Olen peilannut sitä kautta omaa elämääni, tilanteita, joissa ehkä tuijotus "peruutuspeiliin" on kestänyt liian kauan. Olen myös ilokseni saanut havaita, että suurimmaksi osaksi kuitenkin vain vilkaisen "peruutuspeiliä", nopeasti, enkä siirrä katsetta pois edessäni olevasta tiestä (= tulevaisuudesta), joka on se tärkein, ja johon me voimme jokainen omalla toiminnallamme ja valinnoillamme vaikuttaa.
Joskus vain jokin sana tai lause saattaa upota niin syvälle mielen syövereihin, että se jää sinne, ja muuttaa ajattelutapaa hetkessä, tai edes herättää ajattelemaan, saa ottamaan laput pois silmiltä ja antaa mahdollisuuden avata silmät uudella tavalla.
Tämä teksti ei vaadi muuta, sillä jokainen miettiköön itse kuinka käyttää omaa "peruutuspeiliä" elämässään.

Nautinnollista lauantaita <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti