"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

torstai 29. maaliskuuta 2012

Mikä helppo ja nopea???

Viime aikoina olen törmännyt paljon kysymyksiin siitä, kuinka päästä hyvään kuntoon helposti ja nopeasti. Jo sanat helppo ja nopea saavat minut näkemään punaista!
Nykypäivän ihmisiltä puuttuu täysin pitkäjänteisyys. Kaiken on tapahduttava tässä ja nyt, ja mahdollisimman helposti.
Mutta kun todellisuudessa elämä ei toimi näin. Vaikka teknologia ja muu "härpätinyhteiskunta" on kehittynyt valovuosia eteenpäin alkuajoista ja pystyy tuottamaan toimintoja ja palveluja sillä sekunnilla, ihmisen elimistö on kuitenkin yhä sama toimintansa suhteen kuin satavuotta sitten.
Toki on kehitetty kosmeettisia leikkaushoitoja kiinteyttämään kehoa ja kiristämään paikkoja, mutta nekään eivät ole pysyviä ellei kehon kanssa tehdä yhteistyötä joka päivä, säännöllisesti, ja oteta tavaksi huoltaa itseämme liikunnan avulla, syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Eli mitään pysyvää ei saavuteta helpoin keinoin ja heti huomenna. Asioiden eteen on tehtävä työtä.
Kesä tulee joka vuosi monelle liian pian, ja varsinkin sille joukolle, joka haaveilee kesäkunnosta. Mutta mikä on se kesäkunto?? Sekö, että näyttää hyvältä bikineissä vaiko se, että jaksaa juosta pidempiä lenkkejä kuin talvella.
Nyt jos joku vielä haikailee kesäkunnon perään niin kiire tulee, ainakin tämän kesän osalta. Jos treenejä ei ole aloittanut vielä, niin tilannekatsaus on hyvä tehdä uudelleen. Pientä hienosäätöä ehditään vielä tehdä kesäksi mutta suuremman luokan "remonteille" on annettava enemmän aikaa.
Kunto ja omasta kehosta huolehtiminen pitäisi olla ympärivuotista, ei vain kesää varten vaan omaa itseä varten loppuelämäksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti