"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hyvinvointia ei saa alennusmyynnistä eikä kikkakolmosilla!

Mihin tämä kaikki aika katoaa? Päivät valuvat käsistä, tunnit katoavat ikuisuuteen. Monia asioita jää tekemättä tahtomattaan.
Olo on uupunut, täysi ja levon tarpeessa. Haluaisin tehdä enemmän asioita, joista minulle tulee hyvä olo, asioita, joista saan energiaa ja jaksamista, ja jättää vähemmälle asiat, jotka imevät koko kehon kuiviin niin henkisesti kuin fyysisestikin.
Helpottavaa on kuitenkin huomata, että olen saanut haalittua elämääni äärimmäisen paljon asioita, joista ammennan voimaa, tyytyväisyyttä, onnen elementtejä ja energiaa. Vähemmälle ovat jääneet asiat, jotka kuormittavat voimavaroja väärällä tavalla. Joten loppujen lopuksi, moni asia on mallillaan.
Työssäkäyvä, pienen lapsen äiti, jonka mies liikkuu työnsä perässä paljon, ei ole aina helppoa löytää aikaa itselleen, tai omaan hyvinvointiin. Vähiin jäävät ne kerrat, kun on aikaa istua kampaajan tuolissa tai maata hierojan pöydällä.


Tällä viikolla kuitenkin kunnostauduin, sillä olin varannut ajan itselleni jopa kokonaiseksi 90 minuutiksi!
Kauneushoitola Blue Lagoon tarjoaa räätälöityjä hoitoja laidasta laitaan, Helsingin Kampissa. Kesän tehdessä tuloaan, on hyvä hoitaa iho kuntoon ja kuulaaksi vastaanottamaan kaunista ja tasaista rusketusta. Kuorintaa ja kasvonaamiota oli puolitoistatuntinen täynnä, ja olo oli taivaallinen sen jälkeen.
Arjen pyörityksessä monesti meiltä unohtuu itsestä huolehtiminen, ja varsinkin hemmottelu, joten tämä oli niin paikallaan. Uskallan sanoa kovaan ääneen, että ansaitsen hemmotteluni, aina kun saan siihen mahdollisuuden, ja omasta itsestä huolehtimisen.

Suklaanaamion peitossa.

Suomalaisen luonteen ominaispiirteisiin kuuluu vaatimattomuus ja oman itsensä vähättely, emme koe että ansaitsisimme voida hyvin, käydä säännöllisesti hierojalla, kasvohoidoissa, kampaajalla tms. Tai saatikka osaa ottaa kohteliaisuuksia vastaan.
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on myös kehon aktiivista fyysistä käyttöä; liikkumalla säännöllisesti ja syömällä monipuolisesti.
Mitään ei saa helpolla, sillä hyvinvointiin ei ole oikotietä. Ei ole helppoja ja nopeita tapoja saavuttaa pysyviä tuloksia, vaikka kuinka lehdet niitä hehkuttavat. Totuus on se, että kaiken eteen on tehtävä työtä. Ja mitä enemmän laiminlyömme itseämme hyvinvoinnin suhteen, sen hankalampaa sen uudelleen saavuttaminen on.

Olen laiminlyönnyt omaa itseäni viime aikoina huonoilla yöunilla ja riittämättömillä rentoutushetkillä. Välillä suorittajaminä nostaa yhä edelleen nokkaansa tehokkaasti ja suuntaa katseensa taas jonnekin eteenpäin, käynnistää moottorin hurjaan vauhtiin ja antaa mennä. Täysillä.
Mutta vuoden aikana opitut uudet asiat saavat moottorin myös helposti yskimään, jolloin sisäinen ääni kertoo hidastamaan tahtia.
Elän tietyssä määrin kahden tulen välissä, osa minusta haluaa tehdä asioita kuten ennenkin, kokeilla rajoja, ottaa suuriakin haasteita vastaan, tehdä suunnitelmia miten jokin suuremmanluokan asia saadaan toteutettua jne. Toinen osa minusta -se uusi minä- taas käskee elämään hetkessä, nauttimaan pienistä asioista ja olemaan onnellinen aamukahvista, vastaantulevien ihmisten hyväntuulisuudesta ja muista yksinkertaisuuksista.
Näiden kahden välistä haluan löytää sen tasapainon menettämättä itsestäni ominaisuuksia, jotka tekevät minusta sen, joka sisimmässäni olen.

"Elämä on kuin nuorallakävelyä, välillä horjumme, mutta jokainen horjunta on aina kohti parempaa tasapainoa." -Heidi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti