"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kuunnellen. Katsellen. Hidastaen.

Lomalla ei tarvitse ajatella arjen selviytymistä. Lomalla ei tarvitse miettiä sydänpohjia myöten ratkaisukeskeisiä ajatushaaroja. Loma on akkujen latausta varten, voimien uudelleen jakamista ja mielen tasapainottamista.
Mutta kun loma loppuu, alkaa jälleen uudelleenrakennus. Oman minän ja arjen tasapainon tavoittelu. Takataskussa uusia voimavaroja. Jotain taas oppineena. Ehkä jopa himpun verran viisaampanakin. Askeleen verran edempänä.
Havaitsin viikon lomallani kuinka tärkeää akkujen lataaminen onkaan. Kuinka tärkeää on hidastaa tahtia, olla läsnä ihmisille juuri siinä hetkessä, ihastella auringonlaskua, tuoksutella vastaleikattua nurmikkoa, viettää aikaa rakkaiden ja tärkeiden ihmisten seurassa, yhtyä lasten riemuun ja yrittää nähdä edes hetken maailmaa heidän perspektiivistä. Sekä kuinka tärkeää on myös antaa kehon levätä.
En ole solminut kertaakaan lenkkarien nauhoja sitten reilun viikon takaisen puolimaratonin, lomalla olen vain uinnut mutta sekin on ollut kaukana suorittamisesta, enemmän vain fiilistelyä vaikka matkaa kertyikin.
Nyt on sitten taas aika asettaa tavoitteet syksylle, omalle keholle ja mielelle, ottaa päämäärä ja tehdä määränpäitä. Jos ei tiedä minne on matkalla, eikä valitse suuntaa oikein, saattaa joutua jonnekin muualle.

Paluu siis arkeen.

-Heidi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti