"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Ihan kahvilla.

Englannin kielessä on termi "people spotting" kun haluaa lähteä ulos katselemaan ihmisiä. Josko tämä suomenkieleen taipuisi termiksi "ihmisten bongaus".
Termillä tarkoitetaan ohikulkevien ihmisten katsomista, hyvällä tavalla. Jokainen on persoona, jokaisella on tarina taustalla. Jokainen täydentää tätä 6 miljardin ihmispaljoutta pallollamme omalla tavallaan.
Parhaiten tämä bongaus onnistuu kauniina aurinkoisena päivänä, hyvässä seurassa ja mielellään ulkona hyvän kahvin ääressä.
Alkoholin vähäkuluttajana en istu "terassilla" vaan istun kahvilla - terassilla istuminen on mielestäni suomalaista junttikulttuuria, siellä vedetään tyypilliseen tapaan överit, haistaan pahasti kaljalle ja päädytään maksimoimaan huonoja käytöstapoja. Niissä ihmisissä ei ole paljon bongattavaa.
Parin viikon takaisen terassikokemuksen jälkeen mietin - olin sielläkin vain kahvilla - että saa taas riittää. Joku kaatoi juomat jonkun päälle, taisi kaatua siinä samalla itsekin. Joku haastoi riitaa jonkun kanssa, toinen taas käyttäytyi muuten vaan häiritsevästi ja lensi ulos. Mikä ihmisiä vaivaa?? Tää on niin EI mua varten.
Mm. näistä syistä valitsen kahvilan, paikan josta ehkä just ja just saa tilattua viinilasin, jonka hinta on niin häveliäs ettei suurimmalla osalla ole edes varaa vetää övereitä eikä kukaan edes kehtaa käyttäytyä huonosti.
On lapsia, on aikuisia. Koko sukupolvi edustettuna. Kaikki sulassa sovussa. Olen ehkä asunut muinoin liian kauan poissa Suomesta etten yhä edelleenkään pysty sisäistämään tätä suomalaisuuden promillehakuista olotilaa.
Istun siis tästäkin edespäin mieluiten kahviloissa. Ihan kahvilla.

Aurinkoisia kesäpäiviä niin terasseille kuin kahvikuppostenkin ääreen!

-Heidi-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti