"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kasvukäyrä vahvassa nousussa.

Vahvuus tulee sieltä missä olet kertaalleen joutunut olemaan heikko. Sieltä missä olet joutunut rämpimään pohjamudassa, tuntenut kaiken sen epäonnistumisen, surun, kyyneleet ja pettymyksen mutta silti olet tiennyt selviäväsi.
Kasvamme ihmisinä vasta epäonnistumisien ja pettymysten kautta. Opimme tuntemaan itsemme vasta kun joudumme kohtaamaan omat heikkoutemme. Ja varsinkin myöntämään ne itsellemme. Siitä lähtee kasvuprosessi jonka kautta voimme kasvaa ihmisiksi joita haluamme olla.
Unelmat ja haaveet kuulostavat sellaisenaan ihanilta sanoilta, ehkä jokseenkin kliseisiltä, mutta monien kohdalla näiden saavuttaminen vaatii mutkia ja kuoppaisia teitä matkanvarrelle, joita ei mielellään aina oteta vastaan.
Monesti unelmien toteuttaminen vaatii ensin muutosprosessin omassa itsessämme. Tavoissa toimia, ja erityisesti tavassa ajatella ja asennoitua asioihin. Meidän on muututtava ihmisenä jotta pystymme saavuttamaan sen mihin tähtäämme. Vaikka kuinka tekisimme selkeän vision tavoitteestamme ja sinne pääsystä niin silti elämä ei mene aina käsikirjoituksen mukaan. Matkanvarrella kohtaamamme vastoinkäymiset ovat koetinkiviä, testejä, joilla mitataan tahtotilaa ja sitä kuinka paljon todellisuudessa haluammekaan sitä mitä kohti olemme kulkemassa. Nämä koetinkivet on hyvä ottaa opetuksina vastaan, sillä niistä hyötyy jos asenne on oikea.
Oli kyse sitten oman itsensä kehittämisestä, ihmissuhteista, työelämään kohdistuvista haasteista, urheilusaavutuksista tai mistä tahansa, muutosprosessi kohti tavoitteen saavuttamista on aloitettava omasta itsestämme.
Jokainen joutuu elämänsä varrella käymään läpi oman koulunsa. Jokainen meistä kohtaa vastoinkäymisiä, surua, epäonnistumista ja pettymyksiä. Nämä ikävät asiat joko lannistavat tai kannustavat yrittämään kahta kauheammin. Jokainen on vastuussa itse siitä miten nousta pohjalta ylös, kuinka paljon oppia menneestä ja mitä muutoksia on valmis tekemään jatkossa omien ajatusten, tekojen ja toimintatapojen suhteen.

Periksi ei kannata antaa. Kaikesta voi oppia, sekä kasvaa ja vahvistua ihmisenä.

-Heidi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti