"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

perjantai 11. tammikuuta 2013

Uskallatko?

Uskallatko hypätä? Heittäytyä ja ottaa riskin, ison tai pienen? Kuinka varma sinun on oltava kaikesta?
Uskallatko avata oven, jonka takana odottaa tuntematon, outo vyöhyke?
Uskallatko jättää taaksesi tutun ja turvallisen "mukavuusalueen"?
Näiden kysymysten äärellä olen startannut uuden vuoden käyntiin.
Asiakkaiden kanssa olemme pohtineet muutospelkoja, miettineet miksi tietyistä asioista vaan ei pääse niin helposti eroon. Monesti jopa negatiiivinen tapa toimia tuottaa niin paljon turvallisuutta, ja juuri sen takia ei uskalleta muuttaa kaavaa toisenlaiseksi, oletetaan ettei muuta ole tehtävissä tai ei ehkä ansaitse parempaa.
Omassa elämässäni olen myös pohtinut samoja asioita ja havainnut että mikään este ei ole yhtä suuri kuin pelko tuntemattomasta. Mutta kun havaitsin ja tiedostin tämän pelkotilani, joka oli vaivihkaa hiipinyt sisälleni, niin tein siinä hetkessä täyskäännöksen ja muutoksen tuntemattomalle vyöhykkeelle.
Äidiksi tulon jälkeen olen pelannut elämääni enemmänkin varmanpäälle, varmistanut tulevaa ennen kuin olen uskaltanut tehdä muutoksia ja päätöksiä. Tietyssä määrin tämä on ihan ymmärrettävää, kun kyseessä ei ole enää vain oma elämä vaan myös lapsen ja perheen elämä.
Toisin oli ennen, ennen tytärtäni.
Elin maailmalla vuosia, reissasin ja heittäydyin helposti uusiin haasteisiin sen kummemmin enempää miettimättä. Olin rohkea. Vastuussa vain itsestäni ja siksi otinkin helposti riskejä ja elin täysillä. Joka päivä.
Jos viime vuoden "teemani" oli uudet aluevaltaukset, niin näiden muutamien tammikuisten päivien perusteella tämän vuoden teema tuntuu olevan suuret muutokset.
Treenit ovat muuttaneet täysin muotoaan heti vuodenvaihteesta, ja näinkin pienessä ajassa on jo havaittavissa muutoksia kehossa.
Kerrostaloasuminen muuttuu rivitaloasumiseen maaliskuussa, ja minulle, ihmiselle joka on elänyt elämänsä aina kerrostalossa, tämä on ISO juttu. Ehkä vielä löydän itsestäni sen viherpeukalonkin, joka on ollut piilossa ainakin tähän asti.
Joskus on vain uskallettava hypätä ja luottaa siihen, että siivet kantaa. Jokainen meistä oppii lentämään omilla siivillään jos siihen vain annetaan mahdollisuus. Ja tämä mahdollisuus tulee meistä itsestämme.
On luotettava ja uskallettava hypätä pois mukavuusalueeltamme. Jokaisella meillä on mahdollisuus vaikuttaa, sillä vain muutos saa aikaan muutosta. Ja se muutos tulee meistä itsestämme. Päätöksestä muuttaa asioita.
Muutos ei aina ole helppoa mutta se ei ole joka kerta tarkoituskaan, " if it doesn't challenge you, it doesn't change you".

Rentouttavaa viikonloppua!

-Heidi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti