"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

maanantai 8. elokuuta 2016

Palautuminen synnytyksestä ja siihen liittyvät ajatukset.

Viisi viikkoa takana elämää synnytyksen jälkeen. Ja se mitä omaan kehoon tulee, olen toipunut hyvin. Ottaen huomioon tikit ja ison raskausajan vatsan (kasvoi loppumetreillä ihan valtavasti) niin tunnen olevani jo suht hyvässä kunnossa fyysisesti.
En mielelläni jakele itsestäni kuvia vain näyttääkseni jotain paljasta pintaa mutta nyt haluan jakaa kaikille kanssasiskoille miltä raskauden jälkeinen keho mahdollisesti ehkä saattaa näyttää (kuvat on otettu 3 viikkoa synnytyksen jälkeen).
On vähän roikkuvaa nahkaa joka sattuneista syistä tuppas venymään tossa 9 kuukauden aikana. Mutta on myös ikää 39 vuotta, eikä iho olekaan enää niin "yhteistyöhaluinen" kuin edellisen raskauden aikana 31 vuotiaana. Mutta kaikesta huolimatta, tunnen olevani vahvempi ja ylpeämpi kehostani kuin koskaan aiemmin.
Kyllä, minullakin oli tyhjä, pehmeä "säkki" vatsan seudulla heti synnytyksen jälkeen, ja kyllä, ihmettelin suuresti että miten ikinä tähän ylimääräiseen "pussukkaan" koskaan saa enää mitään kontaktia. Mutta pikkuhiljaa se alkoi siitä sitten hävitä.

Ei heti synnytyksen jälkeen tarvitse lähteä stressaamaan missä roikkuu ja mitä roikkuu. Ei heti synnytyksen jälkeen tarvitse olla takaisin "tikissä" ja ottaa kauheita paineita siitä, miltä nyt sattuu näyttämään ja kuinka paljon kiloja vielä on jäänyt kannettavaksi. Olet juuri synnyttänyt lapsen, for god shake!! Siinä on sulateltavaa ihan tarpeeksi siihen hetkeen.
Armollisuus itseä kohtaan on a ja o. Liian paljon media myllyttää sitä, kuinka se ja se sai itsensä kuntoon alta aikayksikön heti synnytyksen jälkeen. Ihan sama!
Jokainen on yksilö ja jokaisen palautuminen raskaudesta ja synnytyksestä on yksilöllistä.
Hyvä pohjakunto auttaa palautumaan raskauden jälkeen mutta ei aina välttämättä ole helpottamassa synnytystä. Omalla kohdallani liian tiukat keskivartalon lihakset olivat molempien raskauksien ja myös synnytyksien ongelmien taustalla mutta kiitos seisoo nyt jälkeen päin, palautuminen on ollut suht nopeaa.

"Hyvinvointi ei ole sitä miltä keho näyttää vaan jaksamista arjessa ja uusien asioiden hyväksymistä osaksi elämää. Anna itsellesi aikaa tässä tärkeässä elämänvaiheessa, ehdit kyllä treenata kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä myöhemmin."

Muutama tärkeä vinkki vauva-arkeen:

Lepää tai ota aikaa itsellesi aina kun voit.

Syö säännöllisesti ja monipuolisesti, ja ennen kaikkea SYÖ!

Aloita lihaskuntoharjoittelu maltilla, ja mielellään ammattilaisen opastuksella jos omat tiedot ja taidot eivät riitä.

Nauti vaunulenkeistä! Kehon palauduttua vaunulenkit ovat loistavia mahdollisuuksia tehdä matkan varrella myös lihaskuntoharjoitteita.

Itsestä huolehtiminen on tärkeää niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja se auttaa jaksamaan. 

-Heidi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti