"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

maanantai 22. helmikuuta 2016

Hetkiä elämästä.

Istuin tänään kahvilassa. Yksin. Kello lähenteli lounasaikaa mutta ruuhkasta ei ollut tietoakaan, hiihtolomalla oli varmasti vaikutusta asiaan. Oli kai viennyt asiakkaat talvisimpiin maisemiin.
Seurasin ympärillä olevia ihmisiä. Suurin osa heistä oli siellä myös yksin. Yksi luki kirjaa. Toinen näpytteli omppuaan. Kolmas puhui puhelimessa kieltä, mistä en täysin ollut varma.
Siinä mietin ja ajattelin lähes ääneen, täydellistä!
Olin läsnä hetkessä. Katsoin. Kuuntelin. Aistin. Ja tulin hyvinkin tietoiseksi ympärillä olevasta. Minulla oli hyvä olla.
Edessäni oli juustoleipä höysteillä ja poikkeuksellisesti kahvin sijaan mansikka-appelsiinimehua.
Kuinka monesti oikeasti pystymme nauttimaan edessämme olevasta ruuasta tai juomasta ilman minkäänlaista häiriötekijää? Eikö ole totta, että räpläämme yleensä kännykkää tai juttelemme puhelimessa tai vieressämme istuu kaveri, jonka kanssa olemme syömässä, ja puolet ruokanautinnosta menee aivan ohi.
Tämä oli minun oma hetkeni. Mindfulness-tila, jonka kautta pystyin tiedostamaan lähes kaiken mitä ympärilläni tapahtui omien aistieni kautta.
Harrastin tätä paljonkin Lontoon vuosinani. Minusta ei saanut pubi-ihmistä tekemälläkään mutta kahvilakulttuurin kanssa olin sinut heti kerta heitolla.

Tietoinen läsnäolo - mitä se on?

Keskittymistä. Tarkkaavaisuutta. Hiljentymistä. Tietoisuutta siitä mitä juuri nyt tapahtuu sekä sisällämme - kehossamme, tunteissamme, ajatuksissamme - että ulkopuolellamme, ympäristössämme.
Tietoisesti läsnäoleva ihminen tuntee oman itsensä ja tästä syystä osaa tehdä helpommin oikeita ratkaisuja elämässään, ilman että osaa sen paremmin sitä perustella (intuitio).
Hyvä johtajuus on tietoista läsnäoloa.
Hyvä asiakaskokemus on tietoista läsnäoloa.
Hyvä ihmissuhde on tietoista läsnäoloa.
Eli käytännössä hyödymme tietoisen läsnäolon harjoittamisesta kaikilla elämän alueilla.
Tietoista läsnäoloa voi harjoitella päivittäin, keskittymällä omiin aistikokemuksiin, tunnetiloihin, näkemisiin ja kokemisiin. Se on matka itseemme ja sitä kautta myös tietoisuuteen toisistamme.

Kuinka tietoisesti sinä olet läsnä päivittäin?

- Heidi -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti