"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ajatuksia ja uskomuksia.

Olemme luoneet ja rakentaneet elämämme omien ajatusten ja uskomusten pohjalle. Nämä ovat olleet ja ovat yhä tienviittoja ja suunnannäyttäjiä tulevaisuudelle.
Olemme tässä ja nyt, tällaisena ihmisenä, jonka olemme luoneet vuosien saatossa ajatustemme ja uskomustemme johdattelemana.
Jos olet koko ikäsi ajatellut itsestäsi pelkkää huonoa; en ole hyvä siinä, en ole hyvä tässä, en osaa, en jaksa, ei minusta ole siihen, niin se mihin olet keskittynyt, eli tässä asiassa "huonona kaikessa"- olemiseen, se on kasvanut entisestään.

Se mihin keskitymme, kasvaa. Se mihin uskomme, tulee totta.

Todellakin! Olemme ajatustemme orjia ja uskomustemme vankeja.
Jos uskot olevasi huono kaikessa, siitä uskomuksesta tulee sinulle todellisuutta. Mutta jos uskot olevasi hyvä, edes jossain, siitäkin tulee todellisuutta.
Kuulostaa yksinkertaiselta ja sitä se onkin mutta ihmisen ollessa ei-niin-yksinkertainen luomus, käytännön toteutus ei ole niin helppoa kuten olemme monesti havainneet.

Positiivisuuden vallankumous.

Menneisyys vaikuttaa vahvasti elämäämme ja siihen mitä olemme. Vaikka kuinka haluaisimme, emme saa sieltä kumpuavia negatiivisia asioita ja kokemuksia pyyhittyä pois. Eikä meidän tarvitsekaan.
Ratkaisevaa onkin miten hyödynnämme näitä menneisyyden kokemuksia ja niiden kautta syntyneitä uskomuksia. Annammeko niiden vaikuttaa siltoina parempaan elämään vai teemmekö niistä ylitsepääsemättömiä vuoria, joiden huipulle ei kukaan viitsi kiivetä?

Oivalluksia.

Sanonta "olet sitä mitä ajattelet" on vaan niin totta. Ajatukset johtavat sisäiseen vuoropuheluun päässämme ja sitä kautta konkreettisiin tekoihin.
Mitäpä luulet toitottaako Usain Bolt itselleen kalkkiviivoilla että "hitto mä oon huono" tai "en mä pysty tähän"? Tuskinpa.
Itsensä psyykkaus olemaan parempi jossain lähtee omista ajatuksistamme ja siitä, millä tavalla pään sisällä puhumme itsellemme tietyssä tilanteessa.
Jos haluat opetella esimerkiksi juoksemaan, niin se ei auta jos jatkuvasti kerrot olevasi ei-juoksija-tyyppiä. Vuosien varrella olet luonut itsellesi tämän uskomuksen, mistä on tullut osa sinua.
Jos olet aina haaveillut osaavasi soittaa jotain instrumettia, niin ei ehkä kannata kertoa itselleen jatkuvasti että "en mä kuitenkaan opi".
Usko mitä uskot mutta mieti tarkkaan mihin uskot.
Meillä on rajaton valta omiin ajatuksiimme ja jos emme osaa hyödyntää sitä emme pääse elämässämme eteenpäin.
Suuret elämänmuutokset tapahtuvat nimenomaan ajatustasolla, rikkomalla vanhat uskomukset ja ajatusmallit saamme aikaan paljon uutta. Eli seuraavan kerran kun meinaat kertoa jollekin olevasi ikuinen jojo-laihduttaja, niin mieti kahdesti viitsitkö edes ajatella näin.

Oivalluksia ja positiivisia ajatuksia sunnuntaihin!

-Heidi-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti