"Train as if you were the worst, perform as if you were the best."

lauantai 13. lokakuuta 2012

Vatsalla on väliä!

Joku viisas kertoi minulle joskus yksinkertaisen totuuden:
"Your run is as strong as your core muscles."
Eli jokainen juoksusi on yhtä vahva kuin keskivartalon lihaksesikin.
Tätä olen miettinyt monesti ja tullut siihen tulokseen, että se pitää täysin paikkaansa.
Tätä mietin myös tarkkaan juostessani pari kuukautta takaperin 42,195 kilometrin matkaa.
Vedoten taustaani selkärangan skolioosista ja välilevynpullistumasta, olen siis kärsinyt paljon selkäongelmista vuosien varrella. Ne ovat myös monesti olleet esteenä juoksuharjoittelulle. Nyt voin kuitenkin ensi kertaa todeta, että hyvä tuki keskivartalosta oli varmasti yksi syy muiden joukossa, että pääsin maaliin saakka vaikka toinen jalka sanoi lähes täysin sopimuksen irti yhteistyöstä. Ryhti säilyi hyvänä, hartiaseutu rentona, lantio suht oikeassa asennossa polviongelmista huolimatta ja hengitys kulki helposti loppuun saakka. Kiitos keskivartalon tukilihaksille, kiitos pilatekselle ja kahvakuulalle!!
Ensimmäistä kertaa voin myös todeta, että jopa vatsalihakseni olivat kipeät tunteja kestävän juoksun jälkeen. How great is that!!
Tänään taas fiilistelin juoksulenkillä. Lähdin kuin päätön kana juoksemaan johonkin suuntaan ilman mitään sen tarkempaa suunnitelmaa. Vain tunnustellen miltä juoksu tuntui. Vauhti oli sen verran luja, että yllätyin itsekin kuinka nopeaan taittui 8 km. Aamun kirpeä ilma tuntui jokaisella hengenvedolla ja täytyy sanoa, että vaikka melkein säällä kuin säällä ampaisen juoksemaan, niin silti kaipaan kesän lämpimiä ja valoisia aamulenkkejä, lintujen laulua ja luonnon vihreyttä. Oih voih...
Mutta näillä mennään ja otetaan irti kaikki syyssäästäkin.

"If you are waiting for perfect conditions, you will get nowhere."

Ihanaa viikonloppua jokaiselle joka vetää lenkkitossunsa jalkaan, ja myös heille jotka siitä haaveilevat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti